Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski domowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
jajko 3 szt
woda letnia 8 łyżek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski domowe

Z podanych składników zagniatamy ciasto- nie może być zbyt miękkie.Dzielimy na porcje i wałkujemy placki.Zostawiamy chwilę do przeschnięcia.Następnie kroimy na paski, które układamy warstwowo i tniemy kluseczki.Pozostaje potem tylko ugotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 04.05.2012 21:42
Uwielbiam.
Betka 20.04.2012 19:33
uwielbiam domowe kluseczki a tak rzadko je jadam, tylko u mojej babci:)
ronald88 17.04.2012 14:17
pycha
mirosława4 16.04.2012 21:43
wyglądają jak makaron:) smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak