Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 2
mąka 3/2 szklanki
jajko 4
proszek do pieczenia 3/2 Łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Kroki postępowania

1
Odmierzamy mąkę i proszek do pieczenia i wsypujemy do miski.
Krok 1 - Racuchy foto
2
Dodajemy jajka i wszystko mieszamy. Następnie dodajemy serki.
Krok 2 - Racuchy foto
3
Wszystko razem ucieramy.
Krok 3 - Racuchy foto
4
Rozgrzewamy olej i smażymy racuchy kładąc ciasto łyżką. Usmażone racuchy wykładamy na papierowe ręczniki, żeby odsączyć je z tłuszczu.
Krok 4 - Racuchy foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Racuchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 06.02.2013 11:13
Proste i smaczne. Mam tylko pytanie odnośnie proszku do pieczenia: 3/2 łyżeczki, czyli 1,5 (półtorej) łyżeczki?
SmacznaPyza 17.01.2013 17:45
bardziej nawet pączuszki
Renata22 16.09.2012 01:14
wygladaja jak mini-pączuszki ;) świetne i na pewno smakowite z tym serkiem ;)
anemon 26.07.2012 15:26
Muszę wypróbować racuchy na proszku, bo u mnie zawsze na drożdżach.
malaczarna23 18.06.2012 10:54
robię bardzo podobnie
Russkaya 16.06.2012 19:40
zjadłabym!
melonik 08.06.2012 07:27
super
melonik 08.06.2012 07:27
super
Ada-Gaba 04.06.2012 06:49
pyszne
Ada-Gaba 04.06.2012 06:48
pyszne
Ada-Gaba 04.06.2012 06:48
pyszne
Andzia1977
Andzia1977 15.04.2012 09:32
pyszności
Kas2 13.04.2012 22:11
ale puszyste, super!
Katarzyna87 13.04.2012 20:04
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak