Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 45 dag
serek topiony 2 opakowania
ser pleśniowy 15 dag
masło 5 łyżek
mąka 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem pieczarkowa

Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i posiekać. Ser topiony i pleśniowy pokroić w drobną kostkę. W dużym rondlu rozgrzać masło, włożyć pieczarki i cebulę i smażyć przez 3-4 minuty na złoty kolor. Odłożyć 3 łyżki pieczarek. Resztę oprószyć mąką. Krótko zasmażyć i wymieszać z wlewanym powoli zimnym mlekiem. Zupę zagotować. Dodać rozdrobniony ser. Mieszając podgrzać na małym ogniu, aż ser się roztopi. Doprawić do smaku solą, pieprzem cayenne i gałką muszkatołową. Zupę podawać w czarkach. Posypać odłożonymi pieczarkami i posiekanym koperkiem. Można podawać z makaronem lub grzankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 20.06.2012 01:33
oj jaka wyśmienita zupa !
Renata16 11.05.2012 02:09
bardzo chciałabym zasmakować tej twojej zupki
bami 17.01.2012 01:45
Zupa dla mnie - pycha :)
bercik1 29.09.2011 22:14
Lubię takie zupy.
szajba2 07.03.2011 16:04
taki krem to nie dla mnie
Babciagramolka 13.01.2011 17:54
,,Spleśniały ,, ser jest akurat najsmaczniejszym serem- trzeba tylko sie w nim rozsmakować .
Barbara55 03.12.2010 14:17
ciekawe tylko spleśniały ser można by pominąć
rakow2
rakow2 04.11.2010 15:34
może być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak