Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szklanki
miód 1/2 kg
margaryna 1 kostka
orzechy 30 dag
mąka tortowa 1 kg
jajko 3 sztuki
mleko 2% 1/2 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 4 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z orzechami

Miód, cukier i margarynę stopić, dokładnie wymieszać, gotując na lekkim ogniu. Odłożyć do ostygnięcia. Kiedy przestygnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Kiedy ciasto uzyska gęstą konsystencję należy je przykryć i odstawić na 2- 3 tygodnie. Po upływie czasu wsadzić do formy i pieć w temperaturze ok 170 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.06.2013 21:30
Z orzechami to lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak