Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z sosem z parówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
parówki 2 szt.
sos słodko-kwaśny 1 słoik
olej 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z sosem z parówkami

Ryż umieszczam w lekko osolonej wodzie i gotuje na sypko. Parówki obieram z osłonek, kroję w plasterki, podsmażam na łyżeczce oleju na patelni. Sos wykładam ze słoika do garnka, podgrzewam, dodaje do niego podsmazone plasterki parówek, mieszam i gotuję ok. 10 minut. Ugotowany ryż wykładam na talerze, podaję z sosem i parówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 17.04.2012 17:52
super
Justyna Jussstiii 15.04.2012 09:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak