Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z powidłami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt.
mąka pszenna 2 szkl.
mleko 2 szkl.
sól 1 szczypta
powidła śliwkowe 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z powidłami

Robię naleśniki. W misce miksuję razem jajka, mleko, sól i mąkę. Po otrzymaniu gładkiego ciasta, odstawiam na pół godziny. Wylewam ciasto naleśnikowe łyżką wazową na rozgrzany olej na patelnię i smażę z obydwu stron na jasno zloty kolor. Usmażone naleśniki smaruję niezbyt grubo powidłami i zwijam każdy naleśnik w rulon. Od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 13.04.2012 14:58
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak