Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz grzybowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 50 dag
śmietana 1 szklanka
mąka 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
groszek konserwowy 4 łyżki
serler naciowy 3 łodygi
cebula 1
masło

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz grzybowy

Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki. Następnie smażyć je na maśle ok. 3 minut. wyjąc je na talerzyk a na patelnię wrzucić warzywa pokrojone w kostkę i smażyć ok. 5 minut. dodać grzyby i ponownie dusić ok. 5 minut. dodać groszek i kostkę którą trzeba rozkruszyć. Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką i wlać do sosu delikatnie mieszając. Przyprawić do smaku. przed podaniem można posypać natką pietruszki dla ozdoby.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 30.01.2014 14:19
super-pyszniutki
anulka69 01.02.2012 15:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak