Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z cieciorką, tuńczykiem, pomidorem i fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 1 puszka
feta 200 g
pomidorki koktajlowe 10 szt.
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
cebula czerwona 1 szt.
natka pietruszki 1 łyż.
oliwa 2 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oregano 1 szczypta
sok z cytryny 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z cieciorką, tuńczykiem, pomidorem i fetą

Składniki na sos porządnie mieszam. Cieciorkę odsączam z zalewy z puszki. Tuńczyka także odsączam z oleju z puszki. Oregano i natkę pietruszki myję, osuszam i siekam drobno. Ser feta kroję w kostkę. Pomidorki koktajlowe myję i kroję w ćwiartki, jeżeli daje normalnego dużego pomidora to kroję go w kostkę. Cebulki przekrawam na pół, a czerwoną cebulę drobno siekam. Wszystko mieszam z pozostałymi składnikami sałatki i polewam sosem. Mieszam i wstawiam do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 13.04.2012 19:41
wypróbuję ze względu na cieciorkę, którą bardzo lubię.
Karolinka111 13.04.2012 18:44
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak