Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka brokułowa z tuńczykiem, fetą i pomidorem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł 1 szt.
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
feta 100 g
pomidor 4 szt.
słonecznik łuskany 1 garść
sos czosnkowy 6 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka brokułowa z tuńczykiem, fetą i pomidorem

Brokuła myję, dzielę na mniejsze różyczki i gotuję w posłodzonej wodzie, po ugotowaniu przelewam brokuła zimną lodowatą wodą - wtedy zachowa swój piękny zielony kolor. Tuńczyka osączam z oleju. Ser feta kroję w kostkę. Pomidory myję i kroję w nieduże kawałki. Ziarna słonecznika podprażam na suchej patelni do lekkiego zarumienienia. Na półmisek wykładam ostudzone ugotowane różyczki brokuła, cząstki pomidora, kawałki tuńczyka, posypuję kostkami fety i ziarnami prażonego słonecznika. Na koniec polewam całość sosem czosnkowym i od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 09.05.2013 19:33
Oj, to by mi smakowało :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak