Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, ogórka i pomidora

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt.
rzodkiewka 6 szt.
ogórek 1 szt.
pomidor 2 szt.
majonez 2 łyż.
jogurt naturalny 2 łyż.
cukier 2 łyżecz.
sok z cytryny 1 łyżecz.
koperek 2 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, ogórka i pomidora

Kapustę pekińską drobno szatkuję. Przekładam ją do dużej miski. Rzodkiewki myję, obieram, płucze, ścieram je na tarce jarzynowej na dużych oczkach prosto do kapusty. Ogórka myję dokładnie i także ścieram na dużych oczkach tarki do miski. Pomidory myję, kroję w niewielką kostkę. Dodaję do składników w misce. Dodaję majonez i jogurt, mieszam. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Na koniec dodaję posiekany koperek, mieszam. Odstawiam na 15 minut do lodówki przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka131919 11.01.2014 15:46
wygląda super i na pewno jest smaczna
IwonaDD 25.04.2013 08:39
wygląda bardzo apetycznie
daria2911 13.04.2012 15:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak