Zupa kalafiorowa Eli

Zupa kalafiorowa Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe-szponder

    400 g
  • marchewka

    1 sztuka
  • seler średni

    1/4 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • ziemniaki średnie

    5-6 sztuk
  • kasza manna

    1/2 szklanki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • koperek

    1/2 pęczka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • kalafior

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szponder włożyć do garnka,wlać około 4 litry wody i gotować 30 minut.Umyty kalafior podzielić na różyczki.Gruby trzon kalafiora obrać ze skóry i pokroić w kostkę,młode listki też pokroić.Marchew,pietruszkę,selera i ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Do garnka z wywarem wrzucić ziemniaki,jarzyny,kalafior,posolić i ugotować do miękkości.Do zupy powoli wsypywać kaszę manną,cały czas mieszając,żeby nie porobiły się kluchy,jeszcze chwilę pogotować i doprawić maggi do smaku.Natkę i koperek posiekać.Zupę nalać na talerze i posypać natką i koperkiem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota37

19.10.2012 14:26
super wreszcie kalafiorówka bez mleka i smietany

buksiak12

19.09.2010 11:56
znakomicie wygląda

marenka

17.08.2010 14:29
Pyszna jest ta zupa

ZEWA

13.08.2010 10:12
Bardzo apetyczna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat