Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z makiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 200 g
masa makowa 200 g
miód 2 łyż.
cukier wanilinowy 1 łyż.
rodzynki 1 garść
orzechy 1 garść
śliwki suszone 1 garść
skórka pomarańczowa 1 łyż.
aromat migdałowy 4 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z makiem

Makaron łazanki gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Masę makową przekładam do rondela, mieszam z miodem, waniliowym cukrem, rodzynkami, pokrojonymi drobno orzechami, migdałami i skórką pomarańczową. Podgrzewam wszystko kilka minut. Makaron po ugotowaniu osączam z wody i łączę z podgrzaną masą makowo-bakaliową. Nakładam porcje na talerze lub do miseczek i od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 24.07.2012 20:11
z makiem jeszcze nie jadłam
Norgiusz 04.06.2012 09:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak