Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechowe racuchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
mleko 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy laskowe 0,5 szklanki
orzechy włoskie 0,5 szklanki
cukier waniliowy 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: orzechowe racuchy

Kroki postępowania

1
Orzechy obieramy z łupinek i mielimy. Wszystkie składniki sypkie łączymy ze sobą. Dolewamy mleko i mieszamy na gładką masę dobrze jest użyć miksera.
Krok 1 - orzechowe racuchy foto
2
Z ciasta formujemy małe placuszki, które można chwycić w rączkę.
Krok 2 - orzechowe racuchy foto
3
nasze placki podajemy z konfturami, marmolada, smietana lub czkolada.
Krok 3 - orzechowe racuchy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 29.05.2012 08:17
pycha
Andysz 26.04.2012 22:20
pycha;)
Kas2 13.04.2012 22:12
ciekawy przepis
cooleczka 13.04.2012 14:35
ciekawy pomysł na racuchy:)
Paweł10 13.04.2012 13:54
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak