Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kilograma
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
kostka mięsna 2 sztuki
woda 2 szklanki
sos ciemny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Kroki postępowania

1
Łopatkę kroimy w małe kawałeczki i podsmażamy na oleju. po lekkim usmażeniu dolewamy wodę (najlepiej jak będzie gorąca) i dodajemy kostki.
Krok 1 - Gulasz foto
2
po chwilowym gotowaniu dodajemy przyprawi i dusimy 30 min.
Krok 2 - Gulasz foto
3
gdy mięso edzie wystarczajaco miekki dodaemy sos ciemny lub robimy sami zasmazke.
Krok 3 - Gulasz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 11.06.2013 15:08
świetny , szczególnie z kaszą
gacopierz23 09.01.2013 17:24
do tego kasza, ogórek kiszony i ekstra obiad
Dorian 26.04.2012 20:31
pycha
rjustysia 16.04.2012 12:20
Uwielbiam taki gulasz :)
Wiesława1 16.04.2012 12:15
z kaszą.....pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak