Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzan wielkanocny

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korzeń chrzanu 2 sztuki
majonez 2 łyżeczki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzan wielkanocny

Kroki postępowania

1
Korzeń chrzanu myjemy, następnie bardzo cieniutko obieramy,
Krok 1 - Chrzan wielkanocny foto
2
następnie ścieramy na grubych, ale wąskich oczkach.
Krok 2 - Chrzan wielkanocny foto
3
Do utartego chrzanu dodajemy majonez (wtedy nie jest suchy), doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku i bardzo dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Chrzan wielkanocny foto
4
Ja przekładam chrzan do małych kieliszków i zabieram w koszyczku do święcenia.
Krok 4 - Chrzan wielkanocny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 15.12.2012 12:58
chrzan jadł każdy, ale nie każdy wie jak się go robi i jakie niewdzięczne jest jego tarcie :o) Ja często dodaję jeszcze odrobinę gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego, ale to rzecz gustu
MAR3STA 29.05.2012 20:05
najlepszy własnej roboty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak