Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po benedyktyńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
chleb 2 kromki
szynka 2 plastry
ocet 2 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
natka pietruszki 1 garść
Sos Holenderski: 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po benedyktyńsku

Około pół lita wody doprowadzam do zagotowania z dwoma łyżkami octu i solą. Przygotowuję grzanki z bułki lub chleba. Na grzankach kładę plasterek szynki. Jajko wbijam ostrożnie do filiżanki i delikatnie wlewam do gotującej się wody z solą i octem. Gotuję 3 minuty, wyjmuję łyżką cedzakową i układam na grzankach na szynce. Polewam całość sosem holenderskim, doprawiam pieprzem i chilli. Posypuję świeżą posiekaną natką pietruszki i od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 13.04.2012 13:16
pyszności
Cukiereczek13 13.04.2012 12:48
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak