Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone faszerowane fetą i oliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 szt.
feta 150 g
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl.
oliwki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone faszerowane fetą i oliwkami

Cebulę drobno siekam i podsmażam. Zielone oliwki siekam na połówki. W misce łączę mielone mięso, cebulę, 1 jajko, bułkę tartą i przyprawy. Masę mięsną dzielę na 8 części, z każdej lepię kulkę, rozpłaszczam ją i kładę kawałek sera feta i trochę posiekanych oliwek. Kotlety panieruję w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na patelni z każdej strony na ciemnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 13.04.2012 15:29
super polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak