Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z białą kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
smalec
cebula 2 duże
jałowiec 6 kuleczek
przyprawa uniwersalna
pieprz mielony
biała kiełbasa 1 parzona

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z białą kiełbasą

Kapustę odsączyć z soku, wypłukać, posiekać i usmażyć na lekko rumiano na smalcu.
Przełożyć do garnka, dodać kiełbasę pokrojoną w krążki i usmażoną z posiekaną cebulą na smalcu.
Zalać wodą, doprawić i dusić do miękkości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 24.09.2015 11:50
o coś innego i fajnego
Róża1 21.08.2013 22:57
ciekawy pomysł:-)
Bernadeta1 21.08.2013 22:28
z białą kiełbasą nigdy nie robiłam
Marta1986 28.05.2012 17:07
fajne
Habibi 03.05.2012 16:29
Zapraszam do przejrzenia moich przepisów :) Dzięki za przychylne komentarze i zapraszam do "znajomych" :)
Habibi 03.05.2012 16:28
Lubię bigosik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak