Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 2 sztuki
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 2 szczypty
koncentrat pomidorowy 1 sztuka
boczek 25 dkg
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
kapusta biała 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: domowy bigos

Odciśniętą z wody kiszoną kapustę wrzucamy do garnka.Podlewamy wodą i gotujemy. W między czasie myjemy i obieramy cebulę. Kroimy w kosteczkę.Boczek kroimy w kosteczkę.Całość podsmażamy na patelni ,dodajemy do kapusty.Posypujemy solą,pieprzem,majerankiem,papryką słodką do smaku.Na sam koniec dodajemy mały koncentrat pomidorowy do smaku.Mieszamy i jeszcze chwilkę gotujemy.Gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.05.2012 23:04
Też go lubię.
emeslive 17.04.2012 21:20
Smakowite! Bardzo lubię bigos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak