Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser Walentynkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 1 szt.
budyń truskawkowy 1 szt.
mleko 2 szkl.
cukier 2 łyż.
czekolada gorzka 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser Walentynkowy

Galaretkę rozpuszczam w 1 i 3/4 szklanki gorącej wody, mieszam do rozpuszczenia i przelewam na duże płaskie naczynie. Zostawiam do ostudzenia i całkowitego stężenia najlepiej do lodówki. Wycinam ze stężonej galaretki serduszka, a resztę galaretki rozdrabniam. Budyń gotuję według przepisu na opakowaniu (w połowie mleka rozrabiam proszek budyniowy, dodaję cukier, resztę mleka zagotowuję, wlewam do niego mieszankę budyniową i mieszam. Zostawiam do ostudzenia. Pucharki wykładam serduszkami galaretkowymi, wykładam ostudzony budyń, rozdrobnioną galaretkę, całość posypuję startą czekoladą i od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.08.2012 19:40
fajny nie tylko na walentynki :)
mikrusiak 13.04.2012 11:51
fajny pomysł...:)
Kamila/kami007 13.04.2012 10:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak