Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serce z galaretki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 1 szt.
woda 1,5 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Serce z galaretki

Do szklanego naczynia wlewam 1,5 szklanki gorącej wody, wsypuję do niej proszek galaretki wiśniowej (może być inny smak - malinowy czy truskawkowy). Mieszam dokładnie, aż do rozpuszczenia proszku galaretkowego. Przelewam płynną galaretkę do płaskiego szerokiego naczynia. Odstawiam na parapet (zimą) po czym wkładam do lodówki do stężenia. Po stężeniu galaretki wycinam z niej foremką serduszka. Takimi kształtami dekoruję walentynkowe desery.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 13.04.2012 11:51
romantico hehe...:)
Kamila/kami007 13.04.2012 10:51
uwielbiam galaretkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak