Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z sosie śmietanowo-koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt.
śmietana 18 proc 1 szkl.
oliwa 2 łyż.
jabłko 1 szt.
musztarda 1 łyżecz.
koperek 1 pęczek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 szczypta
matijasy 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z sosie śmietanowo-koperkowym

Śledzie płuczę i dokładnie osączam. Następnie kroję w dwucentymetrowe kawałki. Jabłko i cebulę obieram, kroję w małą kosteczkę. Sos: Do miski wkładam śmietanę, posiekane jabłko i cebulę, mieszam. Dodaję oliwę z oliwek i musztardę. Na koniec dodaję drobno posiekany koperek. Do sosu wkładam pokrojonego śledzia. Doprawiam wszystko solą, pieprzem i szczyptą cukru. Wstawiam całość do lodówki w zamkniętym naczyniu. Podaję z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 13.03.2013 20:29
uwielbiam śledzie i z przyjemnością wypróbuję ten przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak