Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone curry z wieprzowiny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 250 g
papryka czerwona 1 szt.
cebula 1 szt.
sos curry zielone 3 łyż.
mleczko kokosowe 1/3 puszki
sos rybny 1/2 łyżecz.
natka pietruszki 1 łyż.
olej 1 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone curry z wieprzowiny

Schab pokroić w 2 cm kostkę i smażyć na łyżce oleju aż do zbrązowienia - nie przypalić. Cebulę obrać, drobno posiekać. Paprykę umyć, przekroić, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Cebulę i paprykę podsmażyć na drugiej patelni na łyżce oleju. Do usmażonego mięsa dodać cebulę, paprykę, mleczko kokosowe, sos curry, sos rybny i gotować ok. 10 minut na małym ogniu. Dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Danie podawać z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miszelka 29.11.2012 09:07
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak