Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z żurawiną

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 650 g
oliwa 2 łyż.
żurawina
przyprawy 1 (do schabu)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z żurawiną

Kroki postępowania

1
Schab naciąć przez środek ostrym nożem, tworząc kieszonkę. Utworzoną kieszonkę dokładnie nadziać żurawiną suszoną .
Krok 1 - Schab z żurawiną foto
2
Oliwę wymieszać przyprawami. Marynatą natrzeć dokładnie schab na zewnątrz.
Włożyć mięso do miski, przykryć folią spożywczą i wstawić na 12 godzin do lodówki. Następnie piec schab ok. 60 minut (piekłam 1,5 godziny, bo miałam dwa takie kawałki mięsa) w piekarniku nagrzanym do 180*C.
Krok 2 - Schab z żurawiną foto
3
Po ostudzeniu pokroić w niezbyt cienkie plastry.
Krok 3 - Schab z żurawiną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 26.12.2016 17:23
smaczny do pieczywa i na obiad
rybka 23.12.2013 11:09
Zamierzam dziś zrobić :)
tomek18 29.12.2012 20:37
rewelka!
angelika14 27.07.2012 15:30
uwielbiam schabik z żurawiną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak