Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewki 1 pęczek
cebulki dymki-szczypior 2 sztuki
maślanka lub śmietana 5 łyżek
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
twaróg 275 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek Eli

Twarożek rozgnieść widelcem.Dodać maślankę i rozetrzeć łyżką na gładką masę.Dodać czosnek(jeżeli jest świeży to rozetrzeć go z dodatkiem soli),sól,pieprz,cukier i wymieszać.Umyty szczypior drobno pokroić,rzodkiewki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i dodac do twarogu.Dokładnie wymieszać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak