Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z buraczków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 3 szt
ser żółty 10 dag
majonez 1 łyżka
sól
pieprz
sok z cytryny
kostka warzywna 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z buraczków

Buraczki obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej warzywnej. Po ugotowaniu buraczków studzimy je. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce. Pastę robimy w malakserze.Miksujemy cebulę,dodajemy buraczki i znów miksujemy. Dodajemy ser ,majonez ,sól,sok z cytryny, pieprz i sól do smaku -mieszamy . Pastę chłodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 27.07.2012 20:57
świetny pomysł
iwa643 13.04.2012 06:50
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak