Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza wiejska wiosenna na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
rzodkiewka 1 pęczek
pieprz
sól
oliwa
cebula 1 szt
natka pietruszki
szczypior
ogórek zielony 1/2 szt
kasza 1 szkl
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza wiejska wiosenna na zimno

Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Rzodkiewki myjemy i kroimy w kosteczkę. Ogórka obieramy usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z sobą. Szczypior i natkę myjemy i kroimy drobno dodajemy do sałatki. Lekko mieszamy i doprawiamy do smaku. Oliwą ,solą pieprzem i sokiem z limonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 26.07.2012 14:00
smakowicie wygląda
mufinka79 29.04.2012 20:54
Pysznie wygląda :)
iwa643 13.04.2012 06:17
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak