Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczareki całe 10 sztuki
majonez 1 łyżeczki
szynka 2 plastry
żółty ser 2 plastry
sól szczypta
pieprz szczypta
masło do wysmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Pieczarki dokładnie myjemy i wykrawamy nóżkę. Szynkę, ser i nóżki pieczarek kroimy
w drobną kosteczkę przyprawiamy i mieszamy z majonezem. Powstały farsz nakładamy do kapeluszy pieczarek. Układamy w naczyniu żaroodpornym, które wcześniej należy wysmarować masłem. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 150 stopni do miękkości pieczarek (ok.10 min).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 08.06.2012 09:08
pyszne :P
Gosia20 04.06.2012 11:48
super
kbj31 24.04.2012 23:03
super
KLEO 21.04.2012 12:02
pysznie wyglada
Katarzyna56 16.04.2012 21:08
Wyglądaja ciekawie. muszę sie skusic
Joanna46 13.04.2012 08:19
Lubię takie pieczarki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak