Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa łososiowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 3 sztuki
por 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
seler naciowy 1 sztuki
anyż 1 sztuka
Goździki całe Prymat 3 sztuk
papryczka chili 1 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
pomidory krojone z puszki 1 puszka
łosoś 400 g
pestki dyni 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa łososiowa

Marchewkę, selera, czosnek, pora, goździki, anyż, chili i odpady z ryby włóż do garnka po czym zalej około 3 litrami wody. Gotuj na małym ogniu 2 godziny, odcedź. Marchewkę pokroić w kostkę. Bulion ponownie przelej do garnka dodaj śmietanę, pokrojoną rybę, marchewkę, połowę natki pietruszki i pomidory. Zagotuj. Na samym końcu wrzuć pestki dyni. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Przepis Tomasza Jakubiaka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 08.05.2012 15:30
Ciekawe nigdy takiej nie jadłam :)
ronald88 14.04.2012 14:44
super
Smerfetka250 14.04.2012 11:51
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak