fasolanka lubelska

fasolanka lubelska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    40 dkg
  • boczek wędzony

    20 dkg
  • cebula

    2
  • marchew

    2
  • pietruszka

    1
  • seler

    1/2
  • por

    1
  • kostki rosołowe

    2
  • ziemniaki młode

    4-5
  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

fasolę namoczyć na dwie godziny,następnie ugotować razem z boczkiem pokrojonym w kostkę w tej samej wodzie na kostkach rosołowych.w drugim garnku ugotować wywar z włoszczyzny i ziemniaków,doprawić solą i pieprzem.wsypać majeranek.po ugotowaniu połączyć obydwa wywary.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madi356

01.04.2012 21:23
warto spróbować

annamariakowalczyk3

16.07.2010 07:18
fasolka pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat