Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopcik

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4
cukier kryształ 4 łyżki
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do smarowania blachy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopcik

Kroki postępowania

1
Jaja ubijamy z cukrem.
Następnie delikatnie i stopniowo dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Krok 1 - Biszkopcik foto
2
Blachę smarujemy olejem i wykładamy papierem, a następnie wylewamy na blachę ciasto,
Krok 2 - Biszkopcik foto
3
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 min w 180 stopniach.

Taki biszkopt sprawdza się jako spód w ciastach.
Smacznego!
Krok 3 - Biszkopcik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 03.02.2014 15:08
rewelacja!!! ;)
Kikiriki 17.12.2013 18:08
Z pewnością wykorzystam Twój przepis! :)
Ewelina38 10.05.2013 22:29
taki biszkopcik jest pyszny sam w sobie :P)
Kate131 10.10.2012 09:08
podobnie robie
Adamorek 05.06.2012 11:59
dobre ciasto
Katarzyna54 02.06.2012 11:45
ciekawy przepis:)
sara1 25.05.2012 08:08
świetny biszkopcik
mariel78 04.05.2012 11:16
też taki robię
Betka 19.04.2012 10:25
Wyszedł mi piękny!;D dzięki!
Andysz 19.04.2012 00:56
wypróbuję;)
EWI 13.04.2012 08:58
to jest banalne :)
Andysz 13.04.2012 08:58
fajny przepis;)
Betka 13.04.2012 08:18
ooooo to chyba nie jest takie trudne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak