Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z mięsem mielonym i porem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 4 sztuki
mięso mielone 1/2 kg
ryż 3/4 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw 1 szczypta
koncentrat pomidorowy 1/2 słoiczek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz 2 szczypty
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z mięsem mielonym i porem

Mięso mielone przyprawić papryką, sola i pieprzem, następnie smażyć na patelni i podczas smażenia dodać koncentrat pomidorowy. Białą część pora pokroić w piórka i zalać wrzątkiem na 10 minut, a następnie odcedzić wodę. Ryż przepłukać wodą. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, na spód położyć mięso mielone, następnie por i na to wysypać ryż. Całość zalać wodą tak aby poziom wody był 1 cm powyżej warstwy ryżu. Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach pod przykryciem do miękkości ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.02.2014 08:54
lubię taką potrawę
M. Monroe 07.01.2013 22:34
wariacja na temat mielonych ;)
Jodaj 17.07.2012 08:56
pyszności :)
Maniek2 26.05.2012 07:40
lubię
calliope 19.04.2012 09:02
super
motylwe 12.04.2012 22:49
z porem znakomite pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak