Buraczki marynowane

Buraczki marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małe buraczki

  • na każdy słoik o,75 l :

  • łyżeczka majeranku

  • 1 litr wody

  • - 1/2 szkl octu 10%

  • 2 łyzki cukru

  • 2 łyzki soli

  • pieprz czarny ziarnisty

    4 ziarna
  • ziele angielskie całe

    3 ziarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki w łupinach obgotować (10 min), obrać kiedy są jeszcze ciepłe i ewentualnie pokroić - te większe
Do każdego słoika wrzucić przyprawy (pieprz, liść, ziele,majeranek) , wypełnić buraczkami i zalać wrzącą zalewą
Pasteryzujemy krótko 5-10 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Przepisy Joanny

26.02.2014 18:30
pyszne buraczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat