Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowy bloczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier 3/4 szklanki
cukier wanilinowy
mąka 1 szklanka
kisiel 1 opakowanie
mak
kakao
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowy bloczek

Białka ubijamy z cukrem waniliowym na sztywno , dodajemy cukier i ubijamy dalej , mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy i przesiewamy przez sitko dodajemy do białek , delikatnie mieszamy , dolewamy olej i dalej mieszamy bardzo delikatnie . Ciasto rozdzielamy na 4 części dodajemy do każdej z mas osobno mak , kakao , kisiel , ostatnia zostaje bez niczego . Do wysmarowanej formy wylewamy najpierw białe ciasto , następnie na to kakaowe ciasto , na to ciasto z makiem i na koniec ciasto z kisielem . Pieczemy w temp . 180 C około 30 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 20.02.2013 21:25
Extra
RenataZ-et 14.01.2013 19:51
Takie tęczowe ciasto wygląda bardzo efektownie :)
Anna138 09.09.2012 11:38
Fajnie kolorowy
adelajda 20.06.2012 09:15
musi być smakowity
janko 21.04.2012 15:23
fajne kolorki
marzenciak1985 20.04.2012 07:59
mniam
caralajna 16.04.2012 08:40
bardzo ładnie wygląda
Wafelek2601 13.04.2012 20:54
fajnie wygląda
kupiska 13.04.2012 16:50
Fajnie kolorystycznie to wygląda...
Dorian 13.04.2012 07:50
pieknie wyglada
Anna152 13.04.2012 07:16
piękny
1j1o1l1a1 13.04.2012 01:17
dekoracyjne :)
motylwe 12.04.2012 22:46
proste i fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak