Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno bez spodu z galaretką pomarańczową

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 200 gram
cukier puder 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2,5 łyżki
likier kokosowy 15 ml
śmietanka 1/2 szklanki
galaretki pomarańczowe 2 sztuki
mandarynka 1 do dekoracji
twaróg 300 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno bez spodu z galaretką pomarańczową

Zmielony twaróg przełożyć do miski,dodać serki homogenizowane,cukier puder,likier kokosowy.Wszystkie składniki zmiksować.Po zmiksowaniu dodać śmietankę i rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę.Masę przelać do tortownicy i schłodzić w lodówce.W między czasie przygotować galaretki według opisu na opakowaniu.Po przygotowaniu galaretki przestudzić.Przestudzoną galaretkę polać sernik.Wstawić ciasto do lodówki do stężenia galaretki.Po wyjęciu sernik udekorować mandarynką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.06.2014 07:13
bardzo fajny
mirosława4 18.12.2012 18:31
pyszne ciacho
Dorian 05.10.2012 15:20
pycha
fictor123 29.04.2012 07:19
mniam
kate.500 22.04.2012 10:41
piekny
Aneta41 19.04.2012 16:30
też taki robię;) baaardzo lubieee
romanrafal
romanrafal 17.04.2012 14:50
bardzo dobry
MagdaXXX 14.04.2012 16:08
super
Anna152 14.04.2012 07:26
pyszny
Piotr24 13.04.2012 20:05
łatwo i smacznie
Piotr24 13.04.2012 20:05
łatwo i smacznie
Piotr24 13.04.2012 20:05
łatwo i smacznie
olkaaa 13.04.2012 07:48
też taki robię
edita15 12.04.2012 21:08
fajne
tom 12.04.2012 21:02
stary, se sprawdzony przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak