zupa z brukselką

zupa z brukselką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    1/2 kg
  • cebula biała

    1
  • rosuł z kostki

    5 szklanki
  • oliwa

    1 łyżka
  • posiekana zielenina

  • sól, pieprz

  • boczek wędzony

    20 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebule pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu.zalać rosołem z kostki,dodać umyty boczek i gotować 15 min.wrzucić brukselkę i gotować do miękkości.wyjąć boczek i pokroić w drobną kostkę,dodać z powrotem do zupy.doprawić do smaku.przed podaniem posypać zieleniną.podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

annamariakowalczyk3

16.07.2010 07:17
lubię brukselkę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat