Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z brukselką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukselka 1/2 kg
cebula biała 1
rosuł z kostki 5 szklanki
oliwa 1 łyżka
posiekana zielenina
sól, pieprz
boczek wędzony 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z brukselką

cebule pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu.zalać rosołem z kostki,dodać umyty boczek i gotować 15 min.wrzucić brukselkę i gotować do miękkości.wyjąć boczek i pokroić w drobną kostkę,dodać z powrotem do zupy.doprawić do smaku.przed podaniem posypać zieleniną.podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 16.07.2010 07:17
lubię brukselkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak