faszerowane kalarepki

faszerowane kalarepki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepki

    6 sztuk
  • pomidory

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kalarepki oczyścić, odciąć liście. Ugotować w lekko osolonej wodzie; osączyć, ostudzić i wydrążyć środek. Pomidorki umyć, sparzyć i zdjąć skórkę, a następnie pokroić w mała kostkę. Wymieszać z rozdrobnioną wydrążoną ze środka częścią kalarepek.
Dodać pokrojoną papryczkę, liście bazylii. Przyprawić, skropić sokiem z cytryny i oliwą.
Sałatkę nałożyć do wydrążonych kalarepek.

Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

25.06.2011 23:24
fajnie zapowiada się

IlonaAlbertos

24.06.2011 23:24
Ciekawy przepis.

stokrotka

17.01.2011 21:54
mniam!!!!!!!!!

kielcok1

08.12.2010 15:30
kalarepki nie poważam

Barbara55

02.12.2010 14:17
nie spróbuję

rakow2

04.11.2010 15:34
dziękuję

amorzenek

18.09.2010 15:16
nigdy nie jadłem

iwa643

27.05.2010 19:48
zawsze chciałam takie zrobic

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat