Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z jajek i rzodkiewki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 2 łyżki
szczypiorek
żółty ser starty 3 łyżki
rzodkiewka 3-4 sztuki
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z jajek i rzodkiewki

Jajka dokładnie pognieść widelcem lub drobniutko pokroić, dodać do nich rzodkiewkę startą na drobnych oczkach tarki i około 3 łyżek sera startego na tych samych oczkach co rzodkiewka. Wszystko dokładnie wymieszać z majonezem i szczypiorkiem oraz doprawić pieprzem, ewentualnie solą. Przed podaniem dobrze by było pastę schłodzić, ale zaraz po przygotowaniu też smakuje pysznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 15.04.2012 21:44
już się nie mogę doczekać na własną rzodkiewkę
zdzichu 12.04.2012 17:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak