Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy zajączek

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
margaryna 70 gr
cukier 4 łyżki
kakao 1 łyżka
mąka pszenna 8 łyżek
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy zajączek

Żółtko utrzeć z cukrem i margaryną ,dodawać małymi porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao i,dokładnie wymieszać ciasto.Dodać ubite na sztywno białka i delikatnie połączyć za pomocą łyżki.Ciastem napełnić dokładnie foremkę (dobrze wypełnić uszy) do 2/3 wys foremki.Piec w 160 st około 25 min.Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy jest już upieczone.Po wyjęciu zostawić na 10 min i wyjąć zajączka z formy i wystudzić na kratce.Zimnego udekorować wg własnego pomysłu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.01.2014 08:03
śliczny zajączek
caralajna 26.10.2013 07:59
śliczna jadalna dekoracja
misia53 30.11.2012 22:24
zajączku, jakiś ty śliczny ..... ale to nie te święta, musisz jeszcze poczekać....
Ewelina38 17.09.2012 22:19
dzieło sztuki
Krzysztof27 05.08.2012 12:57
super
fijolek91 12.06.2012 16:55
fajny:)
kuklik 29.05.2012 18:59
piękny
Barbara/zuza22_85 23.05.2012 19:13
super
jeta72 12.05.2012 19:31
super!!!
barbara11561 16.04.2012 09:26
śliczny:)
Krystyna32 13.04.2012 09:39
super
zdzichu 12.04.2012 17:00
bardzo ladny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak