Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka papryka z pikantnym nadzieniem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 150 g
sól 0,5 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
ser feta
papryczka chili 1 szt
cebula czerwona 0,5 szt
papryka 2 (ramiro)

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka papryka z pikantnym nadzieniem

Kroki postępowania

1
Opłukaną kaszę zalewamy 300 ml wody, dodajemy pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła.

Doprowadzamy do zagotowania po czym zmniejszamy ogień na najmniejszy i przykrywamy.

Gotujemy przez 15 minut bez odkrywania.

Papryki przekrawamy i krótko podsmażamy na mocno rozgrzanej patelni grillowej.

Do ugotowanej kaszy dodajemy tabasco, posiekaną cebulę i posiekane chili.

Mieszamy i nadziewamy papryki.
Krok 1 - Słodka papryka z pikantnym nadzieniem foto
2
Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.
Krok 2 - Słodka papryka z pikantnym nadzieniem foto
3
Podajemy z serem feta.

Smacznego :)
Krok 3 - Słodka papryka z pikantnym nadzieniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 17.11.2012 11:30
pyszne
Paweł10 12.04.2012 16:34
pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak