Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa makowa z łazankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
masa makowa 1 szkl.
budyń śmietankowy 1/2 opak.
cukier wanilinowy 1 łyżecz.
cukier 1 łyż.
makaron łazanki 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa makowa z łazankami

Zagotowujemy mleko, dodajemy masę makową z puszki, cukier i cukier waniliowy. Całość zagęszczamy proszkiem budyniowym wymieszanym z niewielką ilością zimnego mleka i nastepnie wlanym do zawartości garnka. Zupę podajemy z ugotowanym makaronem łazanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.12.2015 08:57
ciekawa propozycja
ronald88 12.04.2012 19:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak