Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drożdżowe z oscypkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
śmietana 0,5 szklanki
margaryna 125 g
drożdże 25 g
cukier 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
papryczka chili 1 szt
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżki
oscypek 1 duży
Cebula suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drożdżowe z oscypkiem

Kroki postępowania

1
Do śmietany dodajemy łyżkę cukru i drożdże. Mieszamy do rozpuszczenia drożdży.

Dodajemy do mąki i margaryny, zagniatamy całość na gładkie ciasto.

Rozwałkowujemy dosyć cienko i smarujemy koncentratem pomidorowym ( nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie).

Na wierzchu układamy pokrojonego w plasterki oscypka, posypujemy obficie lubczykiem, posiekaną papryczką i suszoną cebulą, polewamy kropelkami zielonego tabasco.
Krok 1 - Roladki drożdżowe z oscypkiem foto
2
Zwijamy całość jak roladę, delikatnie zlepiamy i za pomocą ostrego noża kroimy plastry o grubości około 1,5 - 2 cm.
Krok 2 - Roladki drożdżowe z oscypkiem foto
3
Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Smacznego :)
Krok 3 - Roladki drożdżowe z oscypkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 03.07.2012 22:21
superrr, oczywiście +
caralajna 12.04.2012 15:37
bardzo mi się podobają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak