Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z owocami w wersji mini

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
śmietana 30% 250 g
cukier puder 2 łyż.
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżecz.
sok z cytryny 1 łyżecz.
rodzynki 1 garść
owoce 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z owocami w wersji mini

Biszkopt (jeden cienki blat) przekrawam na dwie połowy. Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem na sztywno, dodaję pod koniec ubijania sok z cytryny do smaku i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i ostudzoną żelatynę, mieszam. Masą śmietankową smaruję obydwie części biszkoptu, do środka wrzucam pokrojone w kawałki owoce, ilość według uznania, składam ze sobą. Wierzch ciasta smaruję pozostałą masą śmietanową, dekoruję pozostałymi owocami. Torcik wstawiam do lodówki do schłodzenia. Blaty biszkoptu można wcześniej nasączyć ponczem z wódką, lub samym syropem z ananasa czy brzoskwini.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak