Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk w ryżu buszuje

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
tuńczyk 1 puszka
kukurydza w puszce 1
ogórki konserwowe 4
cebula 1
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk w ryżu buszuje

Ryż gotujemy w wodzie, tak by był miękki a jednakowo sypki, nie można go rozgotować. Puszkę z tuńczykiem otwieramy, odsączamy i rozdrabniamy go. Cebulę i ogórki kroimy w kosteczkę, kukurydzę należy odsączyć z marynaty. Wszystkie produkty wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy wszystkie składniki, pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez ponownie mieszając. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 27.11.2012 22:59
buszmen z tego tuńczyka ;)
ElizaT 31.10.2012 11:06
może być smacznie
Chojłówna 27.08.2012 21:20
super nazwa, ale ogólnie tuńczyk jest boski:D
Margo1 27.07.2012 15:21
nie robiłam
Margo1 27.07.2012 15:21
nie robiłam
Andysz 19.04.2012 00:49
jest świetna!;)
RenataZ-et 15.04.2012 12:29
pycha :)
joanna43 14.04.2012 09:21
dodałabym coś czerwonego dla koloru ale jest Ok
pacpaw 13.04.2012 23:56
kto mówi ze busz nie lubi tuńczyka :o)
aginaa 13.04.2012 20:12
pyszne
Izabela/bella81 13.04.2012 10:06
lubię takie sałatki
Andysz 13.04.2012 09:08
Mniam!@
Amellia 13.04.2012 08:40
na pewno pyszna!
Ada-Gaba 13.04.2012 08:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak