Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do nalesników meksykańskich.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
papryka czerwona 1 sztuka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
Kukurydza z Puszki 1 puszka
cebula biała 1 sztuka
sos pomidorowy 0,5 litr
olej 4 łyżka
sól 1/4 łyżeczka
piperz 1/4 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/4 łyżeczka
papryka mielona 1/4 łyżeczka
parówki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do nalesników meksykańskich.

Kroki postępowania

1
Rozgrzewamy olej na patelni. Dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki, paprykę, paprykę czerwoną oraz dodajemy puszkę fasoli czerwonej oraz kukuryszę. Doprawiamy do smaku.
Krok 1 - Farsz do nalesników meksykańskich. foto
2
Parówki kroimy na plasterki, dodajemy na patelnię
Krok 2 - Farsz do nalesników meksykańskich. foto
3
Wszystko razem dusimy około 15 minut. Pieczarki powinny puścić sok, jeżeli będzie go za mało to podlewamy troszkę wodą.
Krok 3 - Farsz do nalesników meksykańskich. foto
4
Dodajemy sos pomidorowy i gotujemy jeszcze z 5 minut.
Krok 4 - Farsz do nalesników meksykańskich. foto
5
Podajemy gorące wraz z naleśnikami.
Krok 5 - Farsz do nalesników meksykańskich. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eeee 09.06.2012 18:14
pyszne
mela25 22.05.2012 08:24
smaczny :)
Katarzyna56 15.05.2012 13:44
Świetny przepis
melonik 12.05.2012 07:44
mniam
bgs1984 15.04.2012 15:21
mniam
karolina1869 13.04.2012 20:03
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak