Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki drożdżowe.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanka
jajko 2 sztuka
mleko 1 szklanka
drożdże 1/3 paczka
cukier 3 łyżka
konfitury
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki drożdżowe.

Kroki postępowania

1
Drożdże kruszymy do garnuszka bądź miski, zalewamy ciepłym mlekiem, dodajemy cukier. Mieszamy i odstawiamy na jakiś kwadrans do wyrośnięcia. Rozczyn mieszamy z mąką i jajkami.
Krok 1 - Racuszki drożdżowe. foto
2
Racuszki smażymy na rozgrzanej patelni na małej ilości tłuszczu.
Krok 2 - Racuszki drożdżowe. foto
3
Racuszki odwracamy jak na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza.
Krok 3 - Racuszki drożdżowe. foto
4
Podajemy jeszcze ciepłe z konfiturą.

Smacznego
Krok 4 - Racuszki drożdżowe. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 12.05.2012 07:06
super;))
marzenciak1985 11.05.2012 16:04
mniam
bgs1984 15.04.2012 15:21
mniam
Ewa6274879 12.04.2012 14:14
bardzo lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak