Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbaski w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 400 gram
kiełbasa parówkowa 5 sztuki
żółtko jajek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbaski w cieście francuskim

Kiełbaskę dowolnego rodzaju kroimy wzdłuż.Ciasto francuskie wałkujemy na blacie obsypanym delikatnie mąką i kroimy na prostokąty (wymiary muszą odpowiadać długości kiełbaski). Na prostokąt kładziemy po kiełbasce i zawijamy.Wierzch ciasta nacinamy delikatnie nożem.Całość smarujemy roztrzepanym żółtkiem.Pieczemy na blasze około 17 minut w 220s.c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessinka 08.06.2012 21:55
mniam mniam ...
babcia
babcia 27.05.2012 12:57
super
haffka 15.04.2012 21:45
robie podobnie
gusia1000 12.04.2012 23:10
Na pewno warto je robić.
parysek10 12.04.2012 15:49
fajnie się to prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak