Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki wołowe z krupczatką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe mielone 1/2 kg
jajko 2 szt.
krupczatka 5 łyżek
rozmaryn
pieprz
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
Imbir mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki wołowe z krupczatką

Mięso przełożyć do miski - wbić jajka i dodać przyprawy.
Masę wymieszać.
Wsypać na koniec mąkę krupczatkę i dokładnie wyrobić.
Odstawić na kilkanaście minut, aby mięso odpoczęło i nabrało odpowiedniej konsystencji.

Gotować we wrzątku i podawać z dowolnymi sosami, albo wrzucać surowe kulki do zupy i w niej gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 13.04.2012 00:14
Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich przepisów i zapoznania z moimi pomysłami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak