Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURCZĘTA W KARMELU

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 2 szt
margaryna 2 łyżki
cukier 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KURCZĘTA W KARMELU

Sprawione i oczyszczone kurczaki posolić i dobrze posmarować margaryną oraz posypać cukrem. Ułożyć na brytfannie grzbietem do góry, wstawić do gorącego piekarnika, zrumienić w ciągu 25 minut i dalej piec w średniej temperaturze aż utworzy się złotobrązowa skorupka karmelu. Podać z ziemniakami z wody, posypanymi natką pietruszki i duszoną fasolką szparagową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 24.04.2012 18:10
super przepis
treonina 12.04.2012 16:00
ciekawy przepis :-) a jak bardzo taki kurczak jest słodki? jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak